Parasite a câștigat Oscarul 2020 pentru Best Pictures

Thriller social al lui Bong Joon-ho a făcut istorie. A fost primul film într-o limba străină care a câștigat premiul pentru Best Pictures la premiile Oscar de anul acesta.
Parasite a câștigat Oscarul 2020 pentru Best Pictures
Parasite a câștigat Oscarul 2020 pentru Best Pictures

Filmul coreean Parasite a câștigat premiul pentru cea mai bună imagine la Oscarurile din 2020, învingând alți candidați precum 1917, Once Upon a Time … la Hollywood, Little Women și The Irishman.

Regizorul Bong Joon-ho a luat acasă și premiile pentru „Cel mai bun regizor” și „Cel mai bun scenariu”.

S-a întâmplat, oameni buni! Thriller social al lui Bong Joon-ho, Parasite, tocmai a scos o supărare istorică și a câștigat premiul pentru cea mai bună imagine la ceremonia Oscar din 2020.

Parasite este primul film în limba străină care a câștigat premiul pentru cel mai bun film. Numirea sa în această categorie făcuse deja istorie, deoarece este primul film coreean care a fost recunoscut vreodată în domeniul Best Picture – în urma debutului său de la Cannes anul trecut, unde a devenit și primul film coreean care a câștigat Palme d’Or.

Când distribuția și echipa au acceptat trofeul în cadrul ceremoniei, producătorul Kwak Sin-ae și-a exprimat recunoștința și a remarcat că acest eveniment istoric ar putea crea schimbări atât de necesare la Oscar. Același lucru îl spun și alte celebrități.

Simt că am deschis o nouă oportunitate în istorie, iar aceasta se întâmplă chiar acum!

…a declarat ea.

Producătorul Miky Lee a lăudat și regizorul neînfricat. „Bună la toată lumea! Aș dori să îi mulțumesc regizorului Bong. Mulțumesc că ești tu! Îmi place totul la el: părul lui nebun, felul în care vorbește, felul în care merge și, mai ales, modul în care poate conduce echipa. Ceea ce îmi place foarte mult la el este simțul umorului și faptul că nu se poate lua prea în serios”, a declarat aceasta.

Mai devreme, în seara premiilor Oscar 2020, filmul a câștigat și premiul pentru cel mai bun scenariu original. „Scrierea unui scenariu este un proces foarte singuratic”, a spus Bong în discursul său inspirațional. „Nu scrii niciodată pentru a reprezenta țara ta – dar acesta este primul Oscar pentru Coreea de Sud. Acesta a mai declarat:

Îi mulțumesc soției mele pentru că a fost întotdeauna o sursă de inspirație pentru mine. Mulțumesc tuturor actorilor care sunt alături de mine astăzi pentru că au adus acest film la viață.

Mai târziu, Bong a apărut din nou pe scenă pentru a accepta premiul pentru cel mai bun film internațional, care a fost redenumit anul acesta drept „Cel mai bun film străin”. Bong a remarcat că „sunt atât de fericit pentru că sunt primul care primește acest premiu sub această nouă denumire. Aplaud și susțin noua direcție pe care această schimbare o simbolizează”.

În cazul în care nu ați văzut încă Parasite,

a) rectificați asta imediat, vă rog;

b) filmul se centrează pe o familie din clasa muncitoare care se luptă să supraviețuiască la Seul, membrii căreia își croiesc drum pentru a deveni familie bogată.

Alături de marea sa victorie, Parasite a mai câștigat și alte premii în această seară, printre care „Cel mai bun scenariu” și „Cel mai bun regizor”.

Aceasta deschide un sezon important pentru premiile din film. A câștigat o serie de alte premii, printre care „Cel mai bun film în limba străină” și „Cel mai bun scenariu original” la BAFTA și, a devenit primul film non-englez care a câștigat vreodată premiul Screen Actors Guild pentru performanță de excepție într-o imagine de ansamblu în mișcare.