Ochelari, cum poți alege culoarea potrivită a ramelor pentru tine

Ochelari, cum poți alege culoarea potrivită a ramelor pentru tine
Ochelari, cum poți alege culoarea potrivită a ramelor pentru tine

Ochelari, cum poți alege culoarea potrivită a ramelor pentru tine. Descoperă în articolul de blog mici trucuri ce îți vor schimba aspectul.

Culoarea ochelarilor tăi poate face o diferență uriașă pentru aspectul general. Când alegi perechea de rame gândește-te la găsirea unui stil care să completeze sau să contrasteze culoarea părului, a ochilor sau nuanța pielii, în funcție de efectul pe care dorești să îl realizezi.

Ramele neutre, cum ar fi negru, maro și verde închis au o calitate versatilă, în timp ce cadrele colorate sunt minunate dacă dorești să faci o declarație în privința aspectului personal.

Citește ghidul nostru pentru alegerea culorii ramei ochelarilor. Poți găsi sfaturi de specialitate cu privire la alegerea unei perechi de ochelari de soare sau ochelari de vedere care să evidențieze caracteristicile tale preferate.

Ochelari: asortarea culorii ramei ochelarilor cu culoarea ochilor

Când decizi ce culoare a ramelor de ochelari funcționează cel mai bine cu culoarea ochilor tăi întreabă-te dacă vrei să faci o declarație sau să optezi pentru ceva mai versatil.

Pentru un aspect modest și subtil, alege rame într-o culoare care să se potrivească cu tonurile neutre din ochi, cum ar fi maro, bej sau negru.

Dacă dorești să canalizezi un aspect distractiv, care face declarații, alege o culoare contrastantă, dar complementară culorii ochilor tăi.

1. Ochii gri

Alege rame colorate pentru a aduce o notă luminoasă aspectului tău. Deoarece griul este deja un ton neutru, aproape orice culoare strălucitoare va funcționa cu ochii aceștia.

2. Ochii căprui

Orice culoare va arăta grozav cu ochii căprui sau de chihlimbar, de la negru clasic la tonuri mai strălucitoare. Dacă vrei să ieși în evidență, alege o culoare îndrăzneață care să contrasteze, precum un verde strălucitor sau un albastru rece.

3. Ochelari potriviți pentru ochii albaștri

Pentru un aspect îndrăzneț, portocaliul (culoarea complementară a albastrului) îți va face ochii să iasă în evidență. Și tonurile naturale vor arăta bine în cazul celor cu ochi albaștri.

4. Ochii verzi

Roșul este o culoare complementară pentru verde. În aceste condiții, îți va aduce un contrast vibrant dacă dorești să canalizezi un aspect ce face declarații. Ramele aurii sau violete vor avea, de asemenea, un efect similar, izbitor.

Pentru ceva puțin mai subtil, ia în considerare maro sau alte tonuri de pământ. Aceste culori de cadru reduse arată întotdeauna bine cu ochii verzi.

5. Ochii maro-alună

Ochii maro-alună de multe ori par să treacă de la maro la verde. Într-o astfel de situație, alegerea cadrelor verzi sau maro va oferi atât contrast, cât și coordonare. Ramele de chihlimbar sunt, de asemenea, o alegere măgulitoare.

Potriviți culoarea din rama unor ochelari cu culoarea părului

Părul „joacă” după reguli similare ochilor tăi. În funcție de atmosfera pe care vrei să o folosești cadrele tale pot aduce un aspect subtil sau o declarație izbitoare ținutei generale.

Există câteva lucruri diferite la care să te gândești atunci când alegi ochelarii pe baza culorii părului tău.

1. Părul brunet

Cadrele mai întunecate, cum ar fi negru sau țestoasă, par deosebit de elegante dacă ai părul brunet, deoarece ajută la crearea unui efect sofisticat și coordonat.

Pe de altă parte, culorile mai strălucitoare vor aduce un contrast puternic. E minunat dacă dorești să faci o declarație de „forță” prin aspectul ochelarilor tăi.

2. Părul alb/gri

Părul alb sau cenușiu oferă paleta neutră supremă. În aceste condiții, avem culoarea excelentă a părului pentru cei cărora le place să experimenteze cu diferite înfățișări.

Cadrele neutre vor arăta elegant fără efort, în timp ce culorile strălucitoare vor adăuga un plus de entuziasm ținutei tale.

3. Ochelari potriviți pentru părul roșcat

Părul roșcat arată deosebit de vibrant cu ramele îndrăznețe. Poți experimenta în culori bogate, în tonuri de bijuterii sau, pentru un aspect mai convențional, poți merge cu rame mai întunecate.

4. Părul șaten cu subtonuri roșcate

Dacă ai părul șaten cu nuanțe roșcate (numit și păr castaniu) te potrivești perfect în culori cu tonuri calde, pământii, precum chihlimbarul sau verdele închis.

5. Părul șaten cu nuanțe blond/cenușii

Dacă părul tău șaten are nuanțe palide, cadrele întunecate (în special cele negre) vor completa echilibrul culorilor profunde și deschise în aspectul tău general.

De asemenea, poți deveni „jucăuș/ă” coordonându-te cu nuanțele palide din păr și experimentând ochelari cu tonuri deschise, cum ar fi ramele în culori pastelate.

6. Părul blond

Dacă ai tonuri întunecate în părul blond și dorești un aspect neutru, alege ramele în culori calde, precum cele bej sau maro închis.

Cei cu părul cenușiu sau blond platinat arată deosebit de interesant cu pasteluri sau alte culori strălucitoare. Acestea creează un contrast distractiv în antiteză cu părul deschis.

Asortarea culorii ramei unor ochelari cu tonul pielii

În funcție de faptul că ai un ton de piele deosebit de cald sau de rece, culorile specifice ale ramelor pot fi susceptibile într-o măsură mai mare sau mai mică să îți completeze aspectul general.

1. Ton rece de piele

Remarcate pentru a avea o nuanță roz, tipurile de piele rece arată cel mai bine cu rame similare în tonuri reci, cum ar fi cele albastre, argintii, gri sau verzi.

Ramele complet negre pot fi prea dure. Pe de altă parte, arată excelent atunci când sunt echilibrate cu ajutorul unui model subtil sau o culoare de accent.

2. Ton neutru de piele

Tipurile de piele neutră (cu un amestec de tonuri roz și aurii) pot purta aproape orice. Îndrăznește cu negru intens, păstrează-l neutru cu un model de broască țestoasă sau „joacă-te” cu orice număr de nuanțe distractive.

3. Ton cald de piele

Accentuate cu un ton auriu, tipurile de piele caldă arată cel mai bine cu rame la fel de calde. Putem include aici maro, roșu, portocaliu, auriu și galben. De asemenea, arată minunat cu îndrăzneala oferită de negru.

Cumpără următorii ochelari prin intermediul magazinului online Medical Optic!

Ești gata să încerci noi culori de rame pentru următoarea pereche de ochelari de vedere sau de soare? Oferim o gamă largă de ochelari în diferite culori, de la diferite mărci și cu rame în forme variate!

Cu instrumente de filtrate prezente în magazinul online poți găsi perechea perfectă. De exemplu, în funcție de forma feței și de preferințele tale de stil și fashion.

După ce ai învățat cum să cumperi ochelari online, profită de oferte și opțiuni nelimitate de ochelari, în toate culorile și formele, doar pe medicaloptic.ro!