Anticoncepționale, cum pot aceste pastile să afecteze pielea și părul

Anticoncepționale, cum pot aceste pastile să afecteze pielea și părul
Anticoncepționale, cum pot aceste pastile să afecteze pielea și părul

Anticoncepționale, cum pot aceste pastile să afecteze pielea și părul. Continuarea sau întreruperea administrării pilulelor este o alegere personală.

Una pe care oamenii o fac din mai multe motive care cu siguranță nu sunt treaba altcuiva! Ca să nu mai vorbim, există multe opțiuni disponibile pentru controlul nașterilor. Fiecare cu propriile formule ce influențează corpul și hormonii într-o varietate de moduri.

Și, bineînțeles, corpurile noastre în sine sunt extrem de individualizate. Acestea pot fi influențate de schimbările menționate în anticoncepționale în moduri diferite.

E destul de dificil să scriu despre modificările pielii și părului în contextul controlului hormonal. Ce experimentează o persoană nu va fi valabil pentru restul.

Există pur și simplu prea multe variabile.

Acestea fiind spuse, există unele preocupări similare legate de efectele administrării de anticoncepționale. Mai ales cele care privesc apariția acneei și căderea părului. Vedem ce putem descoperi parcurgând acest articol de blog.

Controlul nașterilor cu anticoncepționale afectează pielea și părul?

Nu există garanția că odată ce renunțați la anticoncepționale o să vă confruntați cu aceste probleme. Toată lumea e diferită! Motivul pentru care preocupările apar mai des este pentru că oamenii tind să nu semnaleze situațiile.

Nu te vei plânge de pielea și părul tău dacă nu s-a schimbat nimic pe parcursul renunțării, nu-i așa? Cu toate acestea, există destule motive pentru ca oamenii să experimenteze oricare dintre acestea.

E complicat, deoarece controlul nașterii vine în multe forme și conține diferite tipuri și niveluri de hormoni. Și chiar aceeași combinație poate afecta diferit oamenii.

De ce este posibil să aveți acnee după ce ați renunțat la anticoncepționale

Anumite subseturi de contracepții pot îmbunătăți acneea hormonală. Contraceptivele hormonale combinate sunt metode anticoncepționale care conțin estrogen și progestin.

Pastilele contraceptive care conțin acești doi hormoni sunt de multe ori utile pentru acneea hormonală. Estrogenul pe care îl conțin poate suprima producția de androgeni din ovare.

Astfel, poate crește o proteină numită globulină ce leagă hormonul sexual în sânge. Proteina leagă testosteronul liber în fluxul sanguin. Atunci este disponibil mai puțin testosteron pentru a provoca producerea de sebum și acnee.

Hormonii sexuali au mai multe influențe notabile asupra pielii noastre.

Estrogenul scade producția de sebum (și crește producția de colagen și elastină). Pe de altă parte testosteronul crește producția de sebum. Dacă sunteți predispuse genetic la acnee, orice creștere a producției de sebum provoacă erupții.

Când renunțați la aceste anticoncepționale, acneea pur și simplu reapare pe piele. Vorbim despre un răspuns la lipsa de estrogen precum și la reapariția testosteronului.

Când încetați să luați pastile anticoncepționale pierdeți orice beneficiu, iar acneea se poate agrava, în consecință. De asemenea, timp de câteva luni după întrerupere, nivelurile hormonale trec printr-o fază de ajustare.

Acneea poate să reapară în special în această fereastră de timp.

Ce poți să faci într-o asemenea situație delicată?

Primul lucru pe care îl poți face este pur și simplu să înțelegi ce se întâmplă. Acceptă că este o situație temporară de câteva luni și care va trece odată ce corpul se echilibrează.

Există mai multe situații care pot favoriza apariția erupțiilor acneice în aceste momente:

  • probabil te confrunți cu o producție crescută de sebum. Caută produse cosmetice și botanice antiinflamatoare care controlează nivelul de sebum. Se crede că uleiul de jojoba echilibrează excesul. S-a demonstrat că ceaiul verde ajută la ameliorarea inflamației. În cele din urmă, acidul lactic este un exfoliant delicat ce și hidratează;
  • erupțiile hormonale tind să fie localizate în jurul gurii și bărbiei. În loc să tratezi întreaga față poți acționa doar în zona afectată;
  • a se lua în considerare modificările stilului de viață. Alimentele/stresul sunt factori declanșatori suplimentari? Realizează un plan de alimentație riguros. Sau cel puțin limitează lactatele și alimentele cu un indice glicemic ridicat. În ceea ce privește stresul, știm că scăderea nivelurilor poate fi bună din mai multe motive. Știm că este greu, dar încearcă mai multe modalități până o găsești pe cea potrivită.

De ce este posibil să te confrunți cu pierderea părului după ce renunți la anticoncepționale?

Căderea părului de toate felurile este o preocupare foarte frecventă pentru multe femei. Este un subiect foarte dificil, deoarece există mai multe situații de cădere a părului. Acestea sunt influențate de o varietate de factori.

Un astfel de factor este dat de consumul unor anticoncepționale.

Un fel de cădere a părului care poate fi experimentată după oprirea administrării e efluviul telogen. Efluviul telogen e o cădere a părului ce are loc după ce o persoană suferă un stres asupra corpului sau minții.

Evenimentul poate varia de la vătămări fizice la probleme personale și modificări hormonale. Schimbarea hormonală bruscă (după naștere sau oprirea administrării de anticoncepționale) este o formă de stres fizic.

Vestea bună este că și această formă de cădere a părului e temporară.

Firele de păr se găsesc, de obicei, în toate etapele ciclului de creștere. Dar, după acest stres, un procent mai mare de fire decât de obicei se sincronizează. Atunci când este timpul să cadă, cad mai multe decât în ​​mod normal.

Acest lucru se întâmplă, de obicei, la aproximativ două până la patru luni după stres. Vestea bună este că acest tip de cădere a părului este reversibil. Firele respective vor crește din nou!

Ce poți să faci într-o astfel de situație

Cu riscul de a suna ca un disc stricat precizez încă o dată. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru corpul și părul tău este să înțelegi că situația va trece. Este important să nu intri în panică din aceste motive.

Acum, poți privi practicile de creștere a părului:

  1. concentrează-te pe îngrijirea de susținere. Mă refer aici la dietă și nutriție, relaxare, somn și diverse practici de wellness. Asigură-te că nu suferi de deficiențe la diverse vitamine sau minerale;
  2. protejează firele pe care le ai. În timp ce aștepți să treacă faza de cădere, acordă o atenție mai specială firelor. Odată ce un fir de păr ajunge dincolo de suprafața scalpului, acesta este mort fiziologic. Din această cauză, nu poate fi hrănit, ci doar conservat. Păstrează-l hidratat, utilizează protectori împotriva căldurii când îl coafezi și evită sulfații duri.

Concluzie

Aici nu există un răspuns unic. Dar, dacă se întâmplă să te confrunți cu acnee și căderea părului după ce ai renunțat la anticoncepționale există motive pentru care se întâmplă asta.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îți acorzi o anumită perioadă de grație. Rezervă ceva timp pentru ca lucrurile să se echilibreze.