Meniu pricipal

”Ce este mai frumos decat sa-ti vezi copilul zambind in fiecare zi? Nimic!”, spune o vorba din popor. Asadar, este 1Iunie, Ziua Internationala a Copilului. Pentru ca este o zi speciala trebuie sa va prezentam o tehnica de apropiere fata de micutul vostru.

Este vara, cald si multe dintre activitatile pe care le puteti intreprinde in casa se pot muta afara, in parc, mai ales daca aveti un copil. Lasati-l pe copil sa stea pe langa voi si sa va ajute la treburile pe care le faceti, asta il apropie pe micut mai mult de parinti si il invata ce este responsabilitatea.

Psihologii spun ca este important ca micutul sa fie lasat de mic sa se joace cu ”treburile de oameni mari” pentru ca il responabilizeaza si il pregateste pentru intampinarea probremelor care vin odata cu maturitatea.

Nu mai folositi tehnica ”Du-te in camera ta!, acest lucru il poate afecta emotional mai mult decat ati crede si il va face sa se inchida in el fara a mai comunica cu cei din jur.

Ziua de 1 Iunie este speciala nu numai pentru micuti, care sunt in centrul atentiei, dar si pentru cei mari. Ar trebui sa nu ne pierdem sufletul de copil, chiar daca problemele zilnice ne imping sa fim din ce in ce mai morocanosi si mai suparati. Zambiti si lasati copilul din voi sa iasa la iveala, sa se joace si sa se bucure de fiecare moment al zilei.

Nota* Sa nu uitam totusi ca in lume sunt milioane de copii care nu se bucura de caldura unei familii, iar daca aveti posibilitatea de a face bine unui astfel de micut, nu ezitati sa o faceti.

Sursa foto: Radio Constanta

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea