Meniu pricipal

Un mesaj emotionant a facut inconjurul internetului, in Romania. Este vorba despre o postare pe o retea de socializare, care a strans mii de reactii din partea mediului virtual.

In mesajul scris pe Facebook se povesteste despre tristetea cu care romanii, care pleaca la munca in strainatate, isi lasa acasa familia. Numai este o noutate pentru nimeni faptul ca zeci de mii de romani aleg sa paraseasca tara anual pentru un trai mai bun. Insa, traiul mai bun se plateste cu un pret scump, destramarea familiei. Iata mesajul emotionant: 

Ca orice cursă spre Londra, era plină ochi de români. Am căutat locul de fumat, care, la Suceava , ce-i drept, este unul decent. Am stat vreo 20 de minute, preţ de 2 ţigări, timp în care mi-am făcut planul de bătaie.
O stare de confort interior, bună dispoziţie, deși petrecusem doar 5 zile in România. Vremea se anunţa bună în Londra, doar ceva ploi, nimic neobișnuit, aşa că aveam toate motivele din lume să fiu liniştit. ... 

Deodată, m-am ridicat ca tras de un resort. Lângă mine, un tip era cu Skype-ul deschis. Auzeam toată conversaţia. M-am şi uitat, pentru că mi se păruse ceva ciudat. Tipul avea lacrimii ochi. Şi ţinea mâna pe tabletă. Acolo erau copiii lui. Soţia, pe fundal, şi soacra. Nu redau conversaţia, dar aceasta era chiar dramatică. Copiii îl întrebau când vine. El tot promitea că de Paşte va fi acasă. Apoi se ştergea de lacrimi. Şi spunea că îi iubeşte. M-am ridicat înmuiat şi eu şi m-am dus la geam. Am privit în jur ca trezit dintr-un vis. Toţi erau pe tablete şi vorbeau acasă. O femeie îi spunea fiicei să asculte de bunica şi să-şi facă temele, chiar dacă începe vacanţa...

Un alt tip îi spunea nevestei ca săptămâna viitoare îi va trimite 200 de lire să plătească banca. Toţi erau prinşi într-un joc dramatic al vieţii. M-am prăbuşit pe scaun. Eram într-un avion al oamenilor noştri, care, aşa cum spunea bunica mea, au plecat în străineţuri, pentru un rost. Cu accent de Moldova, de Oltenia sau de ardeleni cuminţi. O diasporă tristă. Oameni care-şi văd copiii de 2-3 ori pe an. Care s-au dus pentru mia aia de euro în lume şi care, atunci când iau o pâine, se gândesc că trebuie să trimită jumătate sau mai mult din bani acasă, în micile oraşe falimentare ale României, în satele noastre depopulate. 

Se pare ca cele cateva zeci de curse care decoleaza zilnic din Romania cu destinatia Londra sunt pline ochi de oameni care aleg drumul strainatatii pentru a oferi un trai mai bun celor ramasi acasa. Totusi, trebuie sa punctam faptul ca traumele asupra familiei sunt mari, iar copiii care raman fara sprijinul unui parinte, sau a ambilor parint, vor suferi traume psihologice greu de vindecat.

Tu ce parere ai despre aceste lucruri?

Sursa foto: Antena 1

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea