Meniu pricipal

Una dintre cele mai credibile institutii din Romania, in viziunea populatiei, este Directia Nationala Anticoruptie. Totusi o serie de dezvaluiri facute intr-una dintre emisiunile postului Antena 3, au demonstrat contrariul.

Sinteza zilei, prezentata de Mihai Gadea, a scos la iveala mai multe inregistrari despre modalitatea in care sunt fabricate si instrumentate dosarele la DNA, dar si despre modalitatea in care au fost promovati mai multi procurori. Daca tot ceea ce se spune pe postul de televiziune este adevarat, iar sefa DNA a fabricat dosare cu tinta, noi ne intrebam cateva lucruri simple:

De ce institutia, care ar trebui sa opreasca tot ceea ce se intampla la nivel de coruptie, are persoane care fabrica dosare cu tinta?

Oare mai putem avea incredere intr-o institutie de genul dupa asemenea dezvaluiri?

Puteti accesa inregistrarile AICI.

Elena Udrea a reactionat in scandalul momentului. Fosta candidata la prezidentialele din 2014 a scris un mesaj pe Facebook dupa dezvaluirile de duminica seara. Iata mesajul ei: 

Avem tabloul complet al ceea ce inseamna azi lupta impotriva coruptiei si functionarea justitiei. Nu doar ca sunt alese tinte, dar dosarele acestora se si fabrica. Pana acum am aflat cu totij de martori falsi, pusi sa scrie la comanda sub amenintarea cu puscaria, de inregistrari trucate,de documente falsificate, dar Kovesi si Sistemul din spatele ei urlau ca nu sunt probe, deci nu sunt credibile acuzatiile. Acum avem probe cutremuratoare. 
Putin imi pasa daca au vrut sa ii santajeze pe procurori cu inregistrarile acestea. Sa se cerceteze si sa raspunda daca e asa. Imi pasa ca justitia se face cu probe falsificate sau fara nicio proba, ca abuzurile procurorilor sunt girate de judecatori corupti care sunt pusi si tinuti in functii de Securitate tocmai ca sa execute ordine, ca toate aceste incalcari odioase ale legii de catre magistrati sunt permise de cei care ar trebui sa le opreasca, CSM, Guvern, Parlament, Presedinte. 
Am ajuns o tara in care abuzurile Sistemului facute prin justitie sunt devoalate saptamanal. Lucruri de neconceput in orice tara cu democratie minimala, la noi sunt obisnuinte deja. Nici nu mai stim la ce sa ne indignam sau daca sa o mai facem. 
Frustrarea si rautatea ne fac sa acceptam abuzurile, atunci cand nu ni se intampla noua. In aceasta frustrare sta puterea Sistemului. Si in lipsa de experienta democratica, in obisnuinta dictaturii si a incalcarii oricaror drepturi cetatenesti, dar mai ales, in lasitatea celor care conduc tara dar o negociaza pentru interesele lor in loc sa o apere. 

Sursa foto: Rador

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea