Meniu pricipal

Muzica a fost mereu considerata ca fiind hrana pentru suflet, aceasta face parte din viata noastra fie ca vrem fie ca nu. Astazi ne aducem aminte de trupele care faceau senzatie pe malul marii in discotecile de demult. Va mai aduceti aminte de aceste formatii?

Termenul de discoteca a cam disparut din vocabularul nostru, luandu-i locul termenul de club, chiar daca nu s-a schimbat prea mult semnificatia acestuia. Daca stam sa privim putin in anii 1990-2000, ne aducem aminte de Atomic, unul dintre cele mai urmarite posturi tv de muzica din Romania.

Posturile muzicale erau la mare cautare in acea perioada, tineretul petrecea ore intregi ascultand melodiile ce rulau, iar daca spui ca nu ai fredonat macar odata o melodie interpretata de Andre, N&D sau A.S.I.A, inseamna ca nu ai avut o copilarie prea fericita. Haideti sa vedem care erau trupele din tara noastra care faceau senzatie.

Andre- Considerata si acum una dintre cele mai de succes trupe din Romania, cele doua Andrele (Andreea Antonescu si Andreea Balan) ajunsesera sa se deplaseze la concerte cu un elicopter, pentru ca nu mai faceau fata numeroaselor concerte.

Melodiile precum Libera la mare, Lasa-ma papa la mare sau Mosule ce tanar esti, erau fredonate de la cel mai mic pana la cel mai in varsta om. De altfel, trupa Andre detine si acum un record care nu a mai fost egalat de nimeni. Este singura trupa care a vandut cele mai multe discuri in tara noastra, aproximativ 4 milioane, din date neoficiale. Iar momentul in care Andreea Antonescu a pozat pentru Playboy, este un moment de referinta, revista fiind cumparata intr-un numar record.

A.S.I.A- Cele patru fete rebele au fost mult timp adorate de catre public. Trebuie sa recunoastem, macar odata am suferit dupa prima iubire ascultand melodia Da-mi noptile inapoi. Melodiile anilor 1990-2000 nu aveau texte stralucite, dar aveau un impact zdrobitor asupra tinerilor. Acum am ramas doar cu amintirile acelor zile si cu zambetele care ne pun stapanire pe fata cand ne gandim la ele.

N&D- Trupa formata din Delia si Nik era ceva nou pentru acea perioada, un duo dintre un raper si o tanara blonda era exact ceea ce trebuia muzicii romanesti pentru a scrie o pagina interesanta in istoria muzicala.

Inainte de a incheia acest articol trebuie sa mentionam si trupele despre care nu am scris in acest articol, dar care au fost de referinta pentru industria muzicala din Romania: AnimalX, GENIUS, Activ, Body&Soul, Candy si lista poate continua

Indiferent de evolutia muzicii in Romania, trebuie sa nu lasam sa moara muzica pe care am dansat nebuneste in discoteci. De altfel, milioanele de vizualizari de pe YouTube, stau dovada clara a faptului ca muzica anilor 1990-2000 nu a murit.

Te lasam sa raspunzi la doua intrebari simple: Tu ce alte trupe ascultai? Ar fi frumos sa se reuneasca trupele pentru un concert?

Viptim- We style your life!

Sursa foto: Unica

Bogdan R. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea