Meniu pricipal

Ce urmeaza, Timisoara interzice si scaunele cu rotile prin centru orasului pe motiv ca pot accidenta pe cineva? In aceste zile, primarul orasului de pe Bega, Nicolae Robu, a atentat la viata sociala a orasului pe care il conduce. Si mai este atat de mandru de faptul ca orasul a castigat titlul de Capitala Culturala Europeana.

Ce Capitala Culturala Europeana mai este Timisoara daca dizolva prin legi locale toate formele de deplasare prin centrul orasului? Parca traiam intr-o lume in care, la nivel mondial, marile puteri se lupta pentru a combate poluarea. Se pare ca la Timisoara aerul este atat de curat incat edilul a hotarat sa nu mai ii lase pe cetateni sa foloseasca mijloacele de transport care nu polueaza.

Ne-am imaginat cum ar arata o scrisoare pe care Nicolae Robu o transmite cetatenilor si turistilor

Dragi cetateni ai orasului - dragi vizitatori,

De astazi inainte aveti mare grija cum pasiti prin centrul orasului. Toti cei care vor pasi pe pavelele pare vor fi amendati cu sume cuprinse intre 800 si 1.000 de lei. De asemenea, este interzisa orice interactiune cu alte persoane, tinem la siguranta cetatenilor orasului si de azi interzicem salutul intre barbati, nu mai este permisa strangerea de mana pentru simplul fapt ca unii barbati pot strange mana mai tare, iar acest lucru este dureros. De asemenea, vor fi amendate persoanele care se afla la mai putin de 5 metri distanta de alte persoane, traim in era tehnologiei, daca vreti sa conversati cu o persoana in centru orasului o puteti suna. In acelasi timp, stationarea pe bancile din centrul orasului va fi permisa pe un timp limitat. 

Va dati seama ca nu acesta a fost mesajul, ironizam putin aceasta situatie absurda. Timisoara este un oras superb din mai multe puncte de vedere doar ca, la fel ca si in alte zone ale tarii, mai sunt si minusuri. Unul dintre aceste minusuri este faptul ca primarul are de gand sa interzica toate mijloacele de transport in zonele centrale. Bicicletele au fost deja interzise, acum urmeaza si rolele, trotinetele, hoverboard-urile, tricicletele si skatebord-urile. Cei care se vor aventura cu aceste mijloace de transport, prin zonele centrale, nu risca deocamdata nimic pentru ca nu este prevazut in legislatie o amenda pentru aceste mijloace de transport. Situatia se poate schimba marti cand alesii locali se vor reuni intr-o sedinta de consiliu local pentru a dezbate aceasta tema. 

Suntem tare curiosi cum le va fi explicata situatia turistilor straini care vor vizita orasul in 2021 sau cum va atrage el tineretul in zonele centrale, avand in vedere ca cu o astfel de lege sunt vizati chiar ei: tinerii orasului de pe Bega.

Viptim- We style your Life!

Sursa foto: timisoaraonline.ro *Nota: Fotografia nu corespunde cu originalul. Aceasta a fost editata.

Bogdan R. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea