Meniu pricipal

De cand se stie, omul, a incercat sa progreseze, a avut mereu o dorinta arzatoare de a inventa lucruri care sa se situeze peste puterea oricarei alte fiinte de a intelege. De aici si subiectul nostru de astazi.

Desi pare greu de crezut, dupa multi ani de cercetare, oamenii de stiinta au ajuns la un consens in ceea ce priveste robotul-uman. Acest nou prototip de robot se apropie cel mai mult de ceea ce am vazut, de multe ori, in filmele de actiune care prezentau robotii umani.

Faceti cunostinta cu Sophia. Creata de Hong Kong start-up Hanson Robotics, Sophia are un aspect mai uman decat multi oameni. Pe langa faptul ca raspunde la cateva zeci de intrebari si, in acelasi timp, adreseaza intrebari interloccutorului, aceasta a fost atractia salonului de invenii de la Geneva.

Sophia spune despre ea ca: Sper sa ajung la o inteligenta emotionala ca cea a oamenilor. Invat ce inseamna sa fii om si cu cat ma dezvolt mai mult sper sa ii inteleg pe oameni mult mai bine. Vreau sa ii ajut pe oameni la munca de zi cu zi si, cel mai important, sa le fiu un prieten apropiat.

 Daca nu v-am convins indeajuns de mult cu textul pe care l-am scris, atunci va lasam un video AICI pentru a-l urmari.

Vipim- We style your life!

Sursa foto: Wall Street Journal

Bogdan R. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea