Meniu pricipal

In urma cu aproximativ o saptamana, se stingea din viata cel mai varstnic  miliardar al lumii. Insa, putini stiu cu adevarat cum era omul din spatele miliardelor si secretele acestuia.

Cu o avere de circa 3 miliarde de dolari, Rockefeller detinea titlul de cel mai batran miliardar al lumii. Nascut in anul 1915, acesta a avut o atractie aparte fata de domeniul afacerilor, nici nu se putea altfel avand in vedere faptul ca familia Rockefeller este cunoscuta la nivel mondial pentru afacerile pe care le-au intreprins. 

David a fost cel mai tanar dintre cei 6 copii ai lui John Rockefeller, Fondatorul Rockefeller Center. Dupa moartea fratilor sai, el a devenit administratorul averii familiei si unul dintre cei mai cunoscuti filantropi ai planetei. Dupa ce a luptat in Al Doilea Razboi Mondial acesta a ajuns la conducerea Chase Bank, relateaza Reuters. 

Potrivit sursei citate, de numele sau s-au legat numeroase controverse, atat pe perioada mandatului sau de director al bancii, cat si dupa aceasta. Majoritatea oamenilor acuzandu-l de legaura strasa pe care o avea cu Guvernul SUA si nu numai. Totodata, Rockefeller ajunsese sa fie un simbol al politicilor nepopulare ale bancilor americane, iar David a fost criticat de o parte a clasei politice americane pentru legaturile puternice pe care le avea cu dictatorul Augusto Pinochet si cu sahul Iranului. 

In acelasi timp acesta a militat si pentru legaturi comerciale cu Uniunea Sovietica si China, in perioada Razboiului Rece, ceea ce i-a adus un alt val de critici. 

Lasand la o parte criticile, de numele sau s-au legat foarte multe acte caritabile, David Rockefeller donand pe parcursul vietii mai bine de doua miliarde de dolari unor organizatii precum Muzeul de Arta Moderna si Universitatea Rockefeller.

Se mai zvoneste ca ar fi dorit sa ajunga pana la 200 de ani, motiv pentru care a facut 6 transplanturi de inima, dar cu soarta nu te poti juca! 

Viptim- we style your life! 

Bogdan R. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea