Meniu pricipal

 „OUR BODY”-Cea mai controversata expozitie din lume, la Timisoara!

Heidi Pinchal, promotor si purtator de cuvant al expozitiei spune urmatoarele:

„Vreau sa pun accent pe faptul ca tot ceea ce veti vedea aici este in scop educational. Va puteti imagina ca un singur exponat poate educa milioane de oameni, in timp ce disectia practicata la facultatile de medicina se rezuma la 30-40 de oameni. In exterior suntem albi, negri, galbeni sau rosii, dar in interior suntem toti roz, tuturor ne bate inima la fel, avem acelasi sistem. Ce urmeaza sa vedeti aici este un computer, acesta este corpul uman. Procesul de obtinere a exponatelor este prin impregnare polimerica, metoda unica inlocuieste apa si grasimile din organism cu materiale plastice reactive. In prima faza, corpul este pus in acetona, aceasta elimina toata apa din organism.”

Heidi Pinchal - Purtator de cuvant si promoter al expozitiei

Una dintre cele mai grele parti de conservat ale corpului uman este creierul.

De la Timisoara nu au lipsit reprezentantii activistilor care se impotrivesc acestei expozitii. O femeie aflata la conferinta de presa a luat cuvantul si a intrebat daca se poate dovedi cu acte provenienta exponatelor, consimtamantul familiilor lor si tot acele acte sa dovedeasca faptul ca nu au fost oameni inchisi in lagarele din China.  Desi aceasta a incercat sa puna mai multe intrebari intr-una singura, raspunsul purtatorului de cuvant Heidi Pinchal a fost urmatorul:

„Voi incerca sa raspund la intrebarea dumneavoastra. Sunt complet de acord si inteleg preocuparile dumneavoastra, nu neaparat fata de expozitia noastra, ci fata de toate celelalte existente. Aceste donatii sunt de la Anatomical Sciences & Technologies Foundation din Hong Kong. Noi, nu doar ca avem acceptul acestor donatii, am apelat la un medic legist, Walter Hofman care a examinat indeaproape corpurile, pentru a ne spune daca decesul acestora a survenit prin cauze naturale, evident toti oamenii folositi la aceasta expozitie au murit pe cale naturala.”

Corpul uman sectionat

Nemultumita de raspuns, femeia a repetat intrebarea la care a primit acelasi raspuns dar mult mai dezvoltat.

„Identitatea, varsta si cauzele mortii sunt si vor ramane secrete, evident multe exponate lasa sa se inteleaga de la sine de ce au suferit in timpul vietii.”

Expozitia a traversat peste 30 de tari si a fost vizitata de peste 50 de milioane de oameni. Iar in mansarda bastionului Theresia poate fi vizitata incepand cu 05.02.2016 pana in data de 28.04.2016.  

Vasele sanguive ale plamanilor

Corpul uman

Corpul uman in miscare

Corp de sex feminin

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

Kuki Szabolcs
0 # Kuki Szabolcs 04-02-2016 15:02
Multumim pentru articol, daca doriti sa aflati mai multe despre investigatiile in sursa cadavrelor va invitam pe aceasta pagina de facebook: https://www.facebook.com/CadavreExpuseLaBucuresti/posts/961162620618167
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea