Meniu pricipal

Una dintre cele mai controversate expozitii din lume, The Human Body, ajunge si la Timisoara in acest an.

The Human Body cuprinde peste 200 de corpuri umane sau sectiuni ale acestuia, tratate cu cauciuc siliconic lichid, ceea ce le permite vizitatorilor sa vada cum functioneaza un organism. Expozitia prezinta tesuturi, organe si celule sanatoase, iar in paralel sunt versiunile afectate de boli, astfel se pune accentul pe educatia vizitatorilor.

Expozitia este una discutata la nivel mondial, deoarece provenienta exponatelor sta sub semnul intrebarii. Organizatorii informeaza ca „Cadavrele au fost donate, in conformitate cu legislatia chineza, catre Dalian Hoffen Biotehnique Laboratory si ca sunt cadavre nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale’’. Franta a fost prima tara care a interzis expozitia, in anul 2010.

Expozitia The Human Body isi deschide portile la Timisoara in data de 5 februarie, in mansarda Bationului Theresia si poate fi vizitata pana in data de 28 aprile, zilnic intre orele 10:00 si 22:00. Pretul unui bilet de intrare este de 45 lei- de luni pana vineri, respectiv 54 lei- la final de saptamana. Studentii si pensionarii vor plati 35 de lei in timpul saptamanii si 45 de lei la final de saptamana.

Expozitia nu se afla pentru prima data in Romania, aceasta a fost prezenta si la Bucuresti unde a avut parte de peste 80.000 de vizitatori, la Cluj-Napoca, unde peste 20.000 de oameni i-au trecut pragul.

Sursa foto: menzelphoto.photoshelter.com

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea