Meniu pricipal

Procedura experimentala a fost aprobata de Autoritatea pentru Fertilizare Umana si Embriologie. Este pentru prima data cand o tara aproba o astfel de tehnica ce propune modificarea ADN-ului embrionar uman.

Scopul acestor studii este acela de a intelege momentele dezvoltarii vietii umane. Experimentele vor avea loc la Institutul Crick din Londra si se vor desfasura in primele 7 zile de dupa fertilizare. Specialistii se asteapta sa descopere posibilele cauze ale avortului spontan.

In anul 2015, un experiment similar a fost realizat de catre o echipa de cercetatori chinezi. Acestia au folosit tehnica editarii genetice pentru a ajusta o gena care provoca boli hematologice.

Evident, experimentele de acest gen  au fost contestate si au atras multe controverse. Cea mai intalnita critica adusa acestui procedeu este aceea ca, modificarea genetica a ADN-ului se afla impotriva eticii umane.

„Vrem sa intelegem genele necesare pentru ca un embrion uman sa se dezvolte intr-un copil sanatos. Motivele sunt infertilitatea si avorturile, care devin probleme din ce in ce mai prezente, dar nu sunt fenomene foarte bine studiate,” a afirmat cercetatoarea dr. Kathy Niakan pentru a motiva lansarea tehnicii de editare genetica a embrionilor umani. Kathy Niakan studiaza de peste 10 ani dezvoltarea embrionara, iar principala tinta a experimentelor ei este intelegerea detaliata a primelor sapte zile ale cresterii.

Din fericire, embrionii modificati nu vor fi amplasati in corpul unei femei. Cercetatorii nu au primit aviz pentru a face si acest lucru. 

Sursa foto:  dna.info.pl

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea