Meniu pricipal

Stiati ca burgerii de vineri seara, slanina si sunca de sambata si duminica dimineata ne pun pe toti in pericol?

Acesta e avertismentul autorilor publicatiei Changing Climate, Changing Diets  - Schimbarea climei, schimbarea dietei care sustin ca reducerea cantitatii de carne consumata ar putea contribui semnificativ la reducerea gazelor de sera, care duc la incalzirea globala.

La nivel global ar trebui sa se manance mai putina carne.Consumul global de carne pe cap de locuitor este deja peste nivelurile sanatoase; chiar critic in ​​tarile dezvoltate.Nu putem evita schimbarile climatice periculoase, decat daca tendintele de consum se schimba, scriu acestia.

Rapoartele arata ca productia de carne si cresterea animalelor sunt privite ca un motor principal al defrisarilor si al distrugerii habitatelor de peste tot in lume. Acestea reprezinta 15 la suta din emisiile gazelor cu efect de sera la nivel mondial, fiind echivalentul aproximativ al emisiilor tuturor vehiculele din lume.

Guvernele au nevoie de strategii credibile pentru a elimina decalajul, iar reducerea consumului de carne este una evidenta: la nivel mondial adoptarea unei diete sanatoase ar genera peste un sfert din reducerile de emisii necesare pana in 2050, declara autorii publicatiei.

Aceasta informatie vine la o luna dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca atat carnea procesata cat si carnea rosie sunt cancerigene pentru oameni.Consumul de doar 50 de grame pe zi de carne procesata cum sunt slanina, carnatii si fasiile de carne uscata sunt suficiente pentru a creste riscul de cancer.

Voi ati reduce consumul de carne, pentru a preveni schimbarile climatice?

sursa foto: urbantastebud.com

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea