Meniu pricipal

Ramona Martinovici este una dintre povestile de succes care a inspirat sute de romani.

Astazi, ea isi traieste visul in Australia unde este agent de emigrari. Rolul ei este acela de a veni in sprjinul celor care doresc sa inceapa o viata noua pe indepartatul continent.

Daca te-ai decis sa emigrezi, iata cateva detalii despre acomodare si ce inseamna sa iti gasesti un loc de munca in Australia.

Cat dureaza acomodarea pentru un emigrant?

Depinde de fiecare in parte, atat de individ cat si de circumstantele fiecaruia. Personal, cred ca foarte mult conteaza atitudinea celui ce emigreaza.

Au fost cazuri in care cineva nu s-a putut acomoda?

Am auzit de un student care s-a intors in tara de origine chiar inainte de a termina cursul. Dar nu cunosc detaliile cazului respectiv.

Care este, cu aproximatie, suma de bani de care trebuie sa dispuna un emigrant pentru inceput?

Costurile variaza, in functie de situatia si pretentiile fiecaruia. De exemplu, daca cineva doreste sa vina in Australia printr-o viza de munca, recunoasterea profesionala si aplicatia de viza costa aproximativ 2,000-4,500$, plus taxa de reprezentare (ce este optionala) 500-5,000$. Chiriile variaza in functie de marimea, locatia si calitatea imobilului.

Cat dureaza pana cand iti gasesti un loc de munca?

Pentru joburi se poate aplica inainte de a ajunge in Australia. Foarte multi emigranti vin cu sponsorizare si loc de munca. Cei care vin prin alte vize, trec prin procedeul normal de aplicare pentru un job: sunt locuri de munca la care se poate incepe imediat si altele la care dureaza cateva saptamani.

Ce inseamna Australia ca stil de viata, sistem sanitar, nivel de trai?

Stilul de viata din Australia este similar cu cel din tarile dezvoltate din Europa. Ce este diferit, societatea de aici, foarte primitoare fata de alte tari. 

Societatea Australiana este multi-culturala si construita pe respect reciproc. Nu trebuie sa te simti strain in Australia; trebuie sa te simti acceptat pentru ce esti ca om si pentru ceea ce realizezi profesional. La randul tau, trebuie sa-i respecti pe concetatenii de aici, indiferent de etnie, culoarea pielii, religie sau orientare sexuala. Este o acceptare mutuala a tuturor oamenilor de buna credinta.

Australia este cea de-a 12-a economie a lumii (dupa marime) si este pe locul 5 dupa venitul pe cap de locuitor.

Fiind si pe locul 2 dupa indicele dezvoltarii umane, Australia ocupa primele locuri in lume dupa multe alte performante: calitatea vietii, sanatate, educatie, libertate economica si protectia drepturilor civile si a celor politice.

Citeste si:

A plecat din Otelu Rosu si a ajuns in Melbourne. Povestea de succes a banatencei Ramona Martinovici in Australia

Vrei sa emigrezi in Australia? Afla ce conditii trebuie sa indeplinesti

Have a nice viptim-isation!

S.L.

sursa foto: media.licdn.com, facebook.com

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

Titiana Vicol
0 # Titiana Vicol 13-03-2016 10:21
Buna ziua , numele meu este Titiana Vicol . Eu am 47 de ani si sunt din Timisoara, Romania. Te rog frumos sa imi spui si mie ce pasi trebuie sa fac ca sa pot sa ma stabilesc si sa lucrez permanent in Australia. Eu as dori in Adelaide deoarece cunosc pe cineva acolo. Si cat m-ar costa Iar ca spatiul de locuit nu imi trebuie mare foare restrans
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea