Meniu pricipal

Inaltimea statuilor vorbeste despre importanta personajelor in cinstea carora au fost construite.

Acestea au un impact imens asupra oamenilor, fiind o mostenire de mare pret lasata generatiilor ce vor veni.

Iata un top 10 al celor mai inalte statui din lume:

Primavara Templului Buddha

Primavara Templului Buddha are 128 m. Statuia se afla in China si il reprezinta pe Vairocana Buddha. Acest imens simbol religios se afla pe varful muntelui Jiuhua si este asezat pe un piedestal de 25 m.

Statuia Laykun Setkyar, Muanmar

Aceasta este tot o reprezentare a lui Buddha si se afla in Myanmar. Statuia are o inaltime de 116 m si a fost finalizata in 2008.

Ushiku Daibutsu, Japonia

O alta statuie impozanta se afla in Japonia si il reprezinta tot pe Buddha, avand o inaltime de 110 m si o greutate de 4.000 tone. Ca sa-ti faci o idee despre aceasta statuie, ar trebui sa stiti ca doar capul masoara jumatate din Statuia Libertatii.

Nanshan Haishang Guanyin, China

Statuia se afla pe insula Hainan, o importanta atractie turistica din China. Statuia o reprezinta pe Zeita Milei, o figura importanta in religia budista.  Are 108 m inaltime, iar la inaugurarea oficiala au fost prezenti 108 calugari.

Statuia imparatilor Yan si Huang, China

A fost nevoie de 20 ani pentru ca statuia sa ajunga la forma finala. In China, importanta unei persoane este data de dimensiunea statuii.

Sendai Daikannon, Japonia

Statuia Sendai Daikannon a iscat multe controverse deoarece a fost ridicata de o companie care evita sa plateasca statului taxele anuale. Locuitorii din Sendai nu au fost impresionati de statuie, insa turistii o onoreaza cu mii de vizite, mai ales ca, din varful ei (unde se ajunge cu liftul), privelistea este uimitoare. 

Petru cel Mare, Moscova

Statuia din Moscova il reprezinta pe unul dintre cei mai mari conducatori ai Rusiei, insa este considerata cea mai urata statuie din lume. Cu o inaltime de 96 m, artistul Tsereteli a construit, initial, statuia lui Cristofor Columb pe care a incercat sa o vanda guvernului american.

Marele Buddha, Thailanda

Marele Buddha este cea mai inalta statuie din Thailanda si are o inaltime de 92 m. Monumentul auriu a avut nevoie de 18 ani de munca pentru a putea fi expus. 

Ling Shan Grand Buddha, China

O alta statuie impresionanta se afla in provincia Lingshan din China. Aceasta masoara 88 m si isi intampina vizitatorii cu o mana ridicata si un chip zambitor.

Patria Mama te cheama, Rusia

Dupa batalia de la Stalingrad, in Rusia, au fost ridicate 4 statui in memoria luptei. Patria Mama te cheama este cea mai inalta dintre ele, 87 m. In 1967, la momentul inaugurarii, Patria Mama era cea mai inalta statuie din lume.

Have a nice viptim-isation!

S.L.

sursa: infoturism.ro

sursa foto: listur.co

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea