Meniu pricipal

Inspirati de povestile de succes ale conationalilor, tot mai multi romani isi doresc sa emigreze.

Un astfel de exemplu pentru ei este si banateanca Ramona Martinovici, care ne-a impartasit povestea plecarii in Australia. Iar pentru ca foarte multi cititori viptim.ro au fost interesati sa obtina informatii cu privire la etapele sau conditiile emigrarii, Ramona a fost deschisa sa le raspunda.

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a emigra in Australia?

Depinde de la caz la caz: ocupatia/profesia, experienta de munca si cat de bine cunoaste limba engleza, toate acestea se iau in considerare pentru vizele de munca, atat cele temporare cat si cele permanente. In functie de profesia avuta, educatia poate fi esentiala (ex. domeniul medical, ingineri etc.) dar pentru alte ocupatii, experienta de munca poate fi suficienta. In cazul celor ce doresc sa vina temporar in Australia la o specializare sau sa inceapa un curs de calificare nu prea este nevoie de experienta profesionala. Pentru unele scoli este necesar ca aplicantul sa aiba 10 clase.

Care este diferenta intre a emigra pe cont propriu sau a pleca cu familia?

Cei ce vin cu vize de munca (permanente si temporare) au drept de a lucra, atat ei cat si partenerii/partenerele lor. Cei care vin la studii insa, in functie de cursul urmat, pot sa fie conditionati la doar 40 de ore de munca pe doua saptamani. In general, cei care studiaza pentru masterat sau doctorat au drept full time de munca.

Exista o limita de varsta?

Pentru majoritatea vizelor de munca permanente limita de varsta este de 50 de ani. Exista insa si exceptii.

In principiu, care sunt pasii care trebuie urmati pentru a emigra?

In general pentru emigrarea in Australia, in baza profesiei avute, pasii sunt urmatorii:

  1. testul de engleza
  2. recunoasterea profesionala
  3. aplicarea pentru viza
  4. vizita medicala

Jobul sau studiile se echivaleaza?

In majoritatea cazurilor da, dar pentru unele ocupatii se poate aplica si pentru vize temporare de munca fara recunoastere profesionala, daca aplicantul este sponsorizat de o companie din Australia ce ii ofera un job inainte de veni aici.

Cat dureaza tot procesul daca se respecta toti pasii?

In functie de categoria si subcategoria vizei pentru care se aplica, timpul de procesare variaza intre 3 si 18 luni. Departamentul de Emigrari nu garanteaza perioada exacta de procesare a vizelor, intrucat numarul de aplicatii ce le vor primi in viitor nu este cunoscut cu exactitate.

Saptamana viitoare vom reveni cu partea a doua a interviului. Atunci vom vorbi despre acomodare si ce inseamna sa iti gasesti un loc de munca in Australia.

Citeste si:

A plecat din Otelu Rosu si a ajuns in Melbourne. Povestea de succes a banatencei Ramona Martinovici in Australia

Have a nice viptim-isation!

S.L.

sursa foto: australiafirstparty.net, facebook.com

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea