Meniu pricipal

Majoritatea dintre noi leaga conceptul de sanatate de accesul la apa potabila.

Marketingul a creat o conexiune stransa intre ideea de sanatate si apa imbuteliata. Aceasta este insa, o asociere falsa, deoarece recipientele din plastic sunt daunatoare din cauza procesului de fabricatie, ce presupune utilizarea unor substante chimice neurotoxice sau cancerigene.

De asemenea, testele facute apei imbuteliate au relevat prezenta, in asa-zisa apa pura, a unor compusi toxici, gen toluen sau stiren, resposabili de mutatii genetice si implicit de proliferarea cancerului.

Apa imbuteliata este vanduta de aproape 2.000 de ori mai scump decat apa de la robinet.

In acelasi timp, exista o impresie generala care spune ca, apa imbuteliata are gust mai bun decat apa de la robinet. Cu toate acestea, multe teste au aratat ca participantii nu pot detecta nicio diferenta. Un studiu a relevat ca, doar o treime dintre participanti au reusit sa identitifice apa de la robinet. Asta pentru ca, de cele mai multe ori, sticla contine chiar apa de la robinet. Se estimeaza ca, intre 25-40% sau chiar mai mult din apa imbuteliata in Statele Unite, provine de fapt, de la robinet.

In ciuda convingerilor populare ca apa de la robinet este inferioara din cauza utilizarii clorului, in apa imbuteliata s-au gasit mii de substante chimice, inclusiv perturbatori endocrini. Astfel, s-au facut teste pe anumite marci si au fost identificate aproape 25.000 de substante chimice diferite in apa. 

In cazul asta, poate ar fi mai bine sa ne luam un filtru si sa bem de la robinet… Voi ce credeti?

Have a nice viptim-isation!

S.L.

(sursa: m.caplimpede.ro, exposingtruth.com)

(sursa foto: cbwa.info)

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea