Meniu pricipal

Se spune despre brad ca este un pom al vietii datorita faptului ca el ramane verde tot timpul, simbolizandu-l, astfel, pe Hristos, vesnic viu.

Bradul de Craciunera impodobit, pe vremuri, cu fructe, flori de hartie sau biscuiti. Cu timpul, s-a trecut la ornarea acestuia cu fel si fel de decoratiuni, printre care: globurile colorate, beteala, saloanele si instalatiile luminoase.

Exista, de asemenea, obiceiul ca in varful bradului de Craciun sa se puna o stea, simbolizeaza steaua care i-a calauzit pe magi pana la Betleem. Despre aceasta stea se spune ca este aducatoare de noroc si duce la indeplinirea dorintelor.

Pe langa bradul de Craciun, crestinii orneaza si coronite de Craciun, agatate pe usile de la intrare simbolizeaza sanatate si noroc, iar forma rotunda a acestora reprezinta eternitatea dragostei care nu moare niciodata.

O alta planta folosita la decorarea caselor in preajma Craciunului si a Anului Nou este vascul. Se spune despre vasc ca este o planta tamaduitoare, simbolizand, la unele popoare, armonia si paceaDe asemenea, sarutul sub vasc face mai trainica si mai puternica iubirea intr-un cuplu.

Se stie despre Craciun ca este sarbatoarea nasterii Domnului Iisuso sarbatoare a linistii sufletesti, a pacii si a cadourilor. De altfel, Craciunul este o sarbatoare plina de lumina, de semnificatii si simboluri.

In Romania bradul de Craciun a fost impodobit pentru prima data in palatul regelui Carol I de Hohenzollern, in anul 1866, iar de atunci romanii au preluat aceasta traditie.

Sarbatoarea Craciunuluia fost intotdeauna o sarbatoare a bucuriei pentru crestini, dar, mai ales pentru copii, care asteapta cu nerabdare momentul impodobirii pomului de Craciun sau zilele in care merg la colindat, primind in schimb daruri.  Totodata, se obisnuieste, la crestini, ca in ajunul Nasterii Domnului, cat si in ziua de Craciun, sa se mearga la biserica, dupa care sa se ia masa in familie, in mijlocul celor dragi.

Asadar, toata lumea asteapta impodobirea bradului, iar copii din intreaga lume il gatesc cat mai frumos, pentru ca mosul sa poata lasa cadourile sub el. 

Have a nice viptim-isation!

Sursa Foto si stire: sorinalukacs.wordpress.com/ http://traditii-superstitii.ro/

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea