Meniu pricipal

Imunitatea organismului nu reprezinta doar rezistenta impotriva racelilor, ci este capacitatea organismului de a se apara de oricare alta boala.

Daca intelegem acest mecanism, intelegem ca imunitatea este un aspect de care ar fi bine sa ne preocupam, in orice perioada a anului.

Recent, Anca Ienin de la farmacia Minunea Naturii a vorbit pe larg despre acestea la seminarul gratuit „Cele 7 secrete ale imunitatii”.

Imunitatea organismului se obtine prin echilibrul celor 7 elemente principale care o compun:

1.Apa
2.Alimentatia
3.Efortul fizic si odihna
4.Starea emotionala si gandurile
5.Detoxifierea si deparazitarea
6.Soarele si contactul cu natura
7.Plantele medicinale

Ce ar fi indicat sa mancam in aceasta perioada?

Alimentatia noastra este bine sa fie bogata in fructe si legume. Tocmai s-a incheiat sezonul fructelor de padure care sunt niste „bombe” de imunitate. Ar fi bine sa ne facem provizii de fructe de padure (afine, merisoare, zmeura, mure), pe care sa le pastram la congelator si sa le consumam periodic pe parcursul sezonului rece.

Ar fi bine sa nu lipseasca din alimentatia noastra zilnica, fructele prosapete, in prima parte a zile si salatele de legume, in a 2-a parte a zilei.

Care sunt alimentele recomandate pentru imunitate?

Alimentele recomandate pentru imunitate sunt cele de care vorbeam si mai sus: fructele si legumele crude si proaspete. Pe langa acestea mai sunt pulberile din plante si superalimente cum ar fi: orz verde, ashwagandha, macese, catina, astragalus. Aceste pulberi sunt plante deshidratate care pastreaza intreaga putere a plantei intr-o forma usor de pastrat si administrat.

Care este alimentul sau planta-minune, la care putem apela pentru inceputul de toamna?

Strugurii si catina. Struguri, ca atare si sucul proaspat de struguri, sunt foarte bogati in rezveratrol (un antioxidant foarte puternic) si pe langa asta, sprijina detoxifierea organismului.

Precum racelile nu sunt altceva decat mijloace prin care corpul nostru se detoxifica, la fel ar fi bine sa detoxifiem noi preventiv organismal, iar strugurii sunt ideali pentru asta.

Catina este de asemenea, un panaceu care sprijina imunitatea precum si celalalte functii ale organismului. Consumul frecvent de catina va tine departe nu numai racelile, ci si celalate boli.

De ce trebuie sa ne ferim sa mancam, ca sa nu ne scada imunitatea?

Zaharul! Zaharul este inamicul numarul 1 al imunitatii. 1 l de suc cu zahar din comert scade imunitatea cu 96%, si atunci ne miram ca am racit? Feriti-va de zahar si de toate produsele care contin zahar. Cautati produse pentru imunitate fara zahar si tineti copii departe de dulciurile nocive. Indemnati-i sa manance fructe dulci si gustoase.

Pe langa toate acestea este important sa va preocupe sanatatea voastra si sa faceti totul pentru a preveni, nu pentru a trata. Un stil de viata sanatos va va feri de raceli si boli, iar atunci cand acestea vor veni, se vor face niste forme foarte usoare care tin 1-2 zile si trec usor. Putem spune chiar ca 1 raceala pe an este benefica pentru ca se elimina diverse toxine prin secretiile abundente care o insotesc. Dar acea raceala benefica este cea despre care am vorbit de 1-2 zile.

In sanatate nu exista secrete, exista lucruri simple care fac minuni, iar aceste lucruri sunt la indemana fiecaruia:

- apa alcalina in cantitate corespunzatoare;

- alimente integrale si proaspete;

- echilibru intre miscare fizica moderata si odihna;

- gandirea pozitiva si management-ul stres-ului;

- dezintoxicarea periodica a organismului;

- contactul cu natura, indiferent de vreme;

- plante medicinale corect alese.

Have a nice viptim-isation!

Farm. Anca Ienin

sursa foto: naturisteinfo.blogspot.com

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea