Meniu pricipal

De multe ori te-ai intrebat daca copilul tau doarme destul. Nu este o regula generala pentru odihna copilului, fiecare doarme cat are nevoie. Insa, nu uita ca somnul prichindelului tau este tot atat de important ca si alimentatia. Iata cateva sfaturi pe care le ofera specilistii:

  • Intre 1-4 saptamani, bebelusul trebuie sa doarma 15-18 ore pe zi. Adica se trezesc o data la 2 ore. La acesta varsta nu fac diferenta intre zi si noapte.
  • Intre1-4luni, ar trebui sa doarma 14 ore pe zi. Unii pot sa nu se trezeasca si pana la 6 ore, altii se trezesc dupa 2-3 ore. Acum vor incepe sa faca distinctia intre noapte si zi.
  • Intre 4-12 luni, dorm in medie 12 ore pe zi. La 6 luni, copilul trebuie sa doarma in 3 reprize, dupa-amiaza. La 1 an, somnul de pranz se face de la 12-14, iar somnul de dupa-masa, intre orele 15-17.
  • Intre 1-3 ani, micutii pot avea somnul de dupa-amiaza, pana la 3 ore. In medie ar trebui sa doarma 14 ore pe zi.
  • Intre 3-6 ani, majoritatea la aceasta varsta isi mentin somnul de dupa-masa. Ei ar trebui sa doarma cel putin 10 ore pe zi. Seara, ora de culcare este cel tarziu 21.

Have a nice viptim-isation!

Valeria Neamtu

sursa foto: amberbuddy.com.au

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea