Meniu pricipal

La inceputul anilor 90, pe buzele fiecarui roman era sintagma „nu ne vindem tara".

Acum, dupa mai bine de 20 de ani, am ajuns sa vindem tot ce este mai bun si vital, padurile. Dupa ce, ani la rand s-au facut defrisari masive, mai mult sau mai putin legale, iata ca vine timpul sa vindem suprafete de paduri de peste 30.000 de hectare, unui grup important din Suedia-Ikea.

Dupa cum bine stiti, grupul suedez este specializat in retailul de mobila si decoratiuni. Ikea a ajuns sa detina in Romania, in premiera mondiala, atat resurse de lemn, cat si o relatie directa de productie cu furnizorii locali de mobila, respectiv produse finite in magazine. Una peste alta, se va taia si mai multa padure. Parca pretul platit astfel de Romania este mult prea mare pentru o investitie care inseamna defrisarea padurilor. Poate ar fi mai bine sa ne lipsim de ea.

Asadar, fraiele sunt la Regia Nationala a Padurilor, pentru ca, oficial nu se poate taia intr-un an decat o anumita cantitate de lemn. Chiar daca intra si Ikea in acest business, in mod normal ar trebui sa se inghesuie impreuna cu ceilalti jucatori in aceeasi cota.Zonele in care se afla acum padurile grupului Ikea sunt : Prahova, Buzau, Vrancea, Botosani si Bihor.

Divizia de retail a Ikea Group este reprezentata in Romania printr-un magazin, deschis in zona de nord a Bucurestiului in 2007, iar grupul a cumparat recent, terenul pentru al doilea magazin, tot in Bucuresti in zona Dristor.

Have a nice viptim-isation!

Ana Maria Dana

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea