Meniu pricipal

In viata de zi cu zi, trebuie sa fim atenti la tot ce mancam, iar dulciurile sunt punctul nostru slab.

Serialul retetelor care ne aduc aminte de frumoasa copilarie, in care bunicii ne rasfatau cu deserturi delicoase si sanatoase, continua. Acum va prezentam Crema de zahar ars, o budinca gustoasa si usor de preparat.

Pentru 4 portii ai nevoie de :

- 200 gr zahar

- 7 linguri zahar pentru topit

- 4 oua

- 2 pliculete de zahar vanilat

Cele 7 linguri de zahar se caramelizeaza la foc mic, dupa care se tapeteaza 4 forme din ceramica.

Se freaca cele 4 oua cu 200 gr zahar si 2 pliculete de zahar vanilat, apoi se adauga treptat 800 ml lapte.

Se toarna in formele de ceramic. Aceste vase se introduc intr-o tava in care este apa calda, ce ajunge pana la jumatatea formelor.

Crema de zahar ars se coace in cuptor la 160 de grade, timp de 1 ora.

Cand sunt coapte, se lasa la racit, apoi se pun formele in frigider.

Rece, budinca se rastoarna pe farfurii.

POFTA BUNA !

Have a nice viptim-isation!

Corina B.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea