Meniu pricipal

Daca esti in pana de idei pentru desertul de duminica, iata o reteta de sezon.

Iti era dor de retetele bunicii tale, pe care abia le asteptai in weekend? Azi preparam gustoasa reteta de galuste cu prune.

Ingrediente pentru 6 portii:

1 kg cartofi,

2 oua,

200-300 gr faina,

50 gr gris,

1 kg prune,

50 gr unt,

100 gr pesmet,

sare, scortisoara,

100 gr zahar.

Cartofii ii fierbem si ii zdrobim ca pentru piure, se adauga ouale, faina, grisul, putina sare si se amesteca repede cateva minute. Se aseaza coca obtinuta pe o suprafata cu faina.

Se face un sul si se taie bucati, din care se formeaza foi potrivit de groase, peste se pune cate o pruna fara sambure. Apoi se strange coca in jurul prunei, se rotunjeste si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare.

Cand galustele s-au ridicat deasupra apei, se mai lasa la fiert 5-6 minute, dupa care se scot. Intre timp, se prajeste pesmetul in unt, se pun galustele in pesmet si scuturam putin cratita ca sa se ia pesmetul pe galuste. Se presara deasupra cu zahar si scortisoara.

Daca vrei sa aiba mai multa savoare desertul tau, pune la foc mai multe prune, fara sambure, cu zahar (ca pentru dulceata), lasa la foc cam 15 minute, apoi pune sosul peste galuste.

Bunica mea ne servea acest desert impreuna cu smantana.

Pofta buna & have a nice viptim-isation!

Andrea M.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea