Meniu pricipal

Suntem obisnuiti cu misterul care ii inconjoara pe mai marii Bisericii Ortodoxe Romane. Ce nu intelegem, insa, este de ce nu face nimeni nimic in privinta furturilor masive pe care Biserica le intreprinde.

De ce nu vedem cum se duc banii pe lucruri de care nu avem efectiv nevoie? Ultima gaselnita a bisericii a fost clopotul Catedralei Mantuirii Neamului. Haideti sa vedem de ce avem atat de multa nevoie de aceasta constructie opulenta. 

Vrem sa spunem de la inceput ca nu acuzam pe nimeni de nimic, tot ceea ce exprimam in acest articol este purul adevar despre tara in care traim si necesitatea Catedralei de sute de milioane de euro.

Traim intr-o tara in care avem in jur de 400 de spitale, 4.700 de scoli generale si peste 18.000 de biserici. Acest lucru ar trebui sa ne puna serios pe ganduri? Intrebarea noastra este simpla, oare Dumnezeu mai poate indura, sau deja Si-a luat fata de la noi?

Ei bine dupa parerea multora, Dumnezeu nu se mai uita la noi de mult timp, mai exact de cand Biserica a inceput sa manance efectiv banii pe care Romania ar putea sa-i foloseasca in alte scopuri, Spitalele Romaniei sunt pline de germeni si bacterii, ajungi sa stai internat intr-un spital si sa pleci de acolo cu alte cateva boli, pe langa cea cu care ai mers. Dar aceasta nu este singura problema, saloanele mult prea aglomerate si insalubre, gandacii si sobolanii care colcaie prin acestea, medicii care nu mai suporta conditiile de munca si salariile, iar noi ne construim Catedrala cu sute de milioane de euro si vom avea cel mai mare si mai scump clopot din intreaga Europa, pe care chipul Patriarhului Daniel strajuieste cu fala. 

Patriarhul Daniel este cel mai hapsan patriarh pe care Romania l-a avut. Acesta a reusit sa distruga Biserica din punct de vedere al increderii populatiei si a facut din aceasta cea mai profitabila afacere dintre toate cate exista in Romania. Dai un ban da stai in fata, afirma in urma cu cativa ani Daniel, mai in gluma mai in serios, atunci cand credea ca nu este filmat. Directivele de la Patriarhia Romana sunt destul de clare pentru preotii mai mici, acestia sunt obligati sa bage pe gat enoriasilor (care sunt din ce in ce mai putini in biserica) tot felul de produse religioase pentru a-si scoate parlealea, altfel sunt exclusi din BOR sau si mai rau li se aplica presiuni uriase pentru a renunta, nu putine au fost dovezile in acest sens. Toate acestea pentru a se putea plimba mai marii bisericii in bolizi de lux si a-si putea strange averi. 

Avem nevoie de Catedrala Mantuirii Neamului? 

Poate ca da, dar nu intr-o Romanie in care nu avem sistem de sanatate, dar avem coruptie si furturi la masa larga. Nu avem nevoie in momentul de fata de o aemenea constructie care sa pape banii publici. Biserica isi putea construi si singura Catedrala, fara bani din bugetul de stat, are destui bani. 

Acum va lasam cu o alta intrebare, la care sa reflectati: Ce fac toate institutiile abilitate pentru combaterea furturilor si a coruptiei, de ce nu se baga nimeni pe fir? 

Voi ce parere aveti? 

Viptim- We style your life

Sursa foto: VICE

Bogdan R. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea