Meniu pricipal

Ne-a luat pe toti prin surprindere atunci cand a ajuns Presedeintele Americii. Nimeni nu se astepta ca magnaul american sa ajunga in cea mai puternica functie din lume. Usor, usor acesta a luat avant in ultimele luni de campanie, atat in sondaje cat si in ochii electorilor de peste ocean. Iata cu ce s-au ales americanii la aproximativ 60 de zile de cand Trump este in fotoliul de presedinte al SUA. 

 Desi Hillary Clinton a castigat fara drept de apel votul popular al americanilor, Colegiul Elector l-a desemnat castigaor pe adversarul ei, Donald Trump. Nu vom intra in detaliile sistemului de vot american dearece este unul mult prea complicat, uneori poate bulversa cititorul. Insa, astazi vrem sa vedem ce a facut Trump pana acum. 

Plin de controverse atat in discursul politic, cat si in fapte

De la bun inceput, Trump a aruncat in stanga si in dreapta cu discursuri care mai de care mai ciudate. Nu a incetat sa jigneasca, ameninte si sa defaimeze pe oricine ii contesta abilitatile de presedinte. Desi isi dorea o tranzitie de putere lina, magnatul ajuns presedinte a inceput sa dea de toti peretii cu ceea ce a reusit Obama sa costruiasca in ultimii 8 ani. Mai exact, acesta a demis din funcie toti ambasadorii Statelor Unite din intreaga lume, stire ce a socat atat poporul american cat si tarile in care ambasadorii activau. Mai mult acesta vrea sa inlocuiasca sistemul de sanatate gandit de Obama, ObamaCare, nu se stie exact cum va face acest lucru, dar promite sa o faca. 

Tensiunea s-a simtit, se simte si se va simti in continuare si interiorul partidului Republican. Inca de la inceput Trump a fost contestat de o sumedenie de membri ai partidului Republican. Acestia nu puteau sa conceapa ideea ca magnatul va ajunge presedinte si mizau pe un haos total cand acesta va prelua mult ravintul fotoliu. Un lucru este cert, nu sunt departe de adevar. 

Un alt lucru pe care Trump vrea sa il faca este sa construiasca faimosul zid la granita cu Mexicul, un lucru care pare departe de realizare. Sa ne gandim numai la faptul ca acest zid ar costa in jur de 21,6 miliarde de dolari, bani pe care nimeni nu stie cum ii va aduna magantul american. 

Familia este pe drumul dezbinarii

Desi pozeaza in familia perfecta, surse din randul apropiatilor acesteia au declarat ca exista oarecare tensiuni in familia Trump. In timp ce Ivanka, Eric si Donald Jr. se implica activ in viata politica a tatalui lor, Melania si fiul cel mic nu s-au mutat inca la Casa Alba. Cei din urma nu se pot obisnui cu viata *modesta* din Casa Alba. Se pare ca Melania nu vrea nici in ruptul capului sa se mute acolo, mai mult de atat membri ai stafului prezidential au ajuns sa se roage de aceasta sa apara macar in pozele oficiale. In acelasi timp, atributiile de Prima Doamna par sa fie luate de fiica cea mare a lui Trump, Ivanka. 

Indiferent de ce se va intampla pe viitor un lucru este cert, Donald Trump este un om la controverselor. 

Tu ce parere ai, va putea sa isi duca la bun final mandatul? 

Sursa foto: efemeride

Viptim- we style your life! 

Bogdan R. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

business advisory, internationalization, company registration, residency, personnel recruitment administrare site administrare site cazare transfagarasan, transfagarasan cazare, cazare balea